Underbara Australien

Missa inte Operahuset i Sydney innan du ger dig iväg på din resa norrut!Australien är ett mycket populärt resemål för svenskar idag. Bortsett från tyskar och britter är det förmodligen svenskar som kommer i störst skala till landet varje år. Det allra vanligaste när svenska ungdomar reser till Australien är att de har ett, så kallat, working holiday visa. Det är ett visum som gäller i upp till ett år som ger resenären möjlighet att också arbeta i landet. Mer om hur allting fungerar vid en resa till underbara Australien finns att finna på http://alltomaustralien.se/. Där finns nyttig information om hur man går tillväga både inför, strax innan och under resan.

Australiens östkust – En uppskattad resa
När man väl är i landet så brukar de allra flesta svenskar och också turister från alla andra länder åka längsmed östkusten. Det finns nämligen väldigt mycket att se och göra längsmed hela östkusten och är därför en vanlig och uppskattad rutt att resa. De flesta reser från Sydney och upp till Cairns. Strax ovanför Sydney ligger surfingens mecka med Coffs Harbour och Byron Bay som är kända för att ha bland de bästa vågorna i Australien. Strax ovanför finns den pulserande staden Surfers Paradise. Trots att stället kanske inte har de bästa vågorna så finns det riktigt bra uteliv, uppemot det bästa. Nästa mål på resan skulle vara Noosa och Solskenskusten med underbara stränder och något av en medelhavskänsla. Ifrån Noosa och den något nordligare belägna staden Rainbow Beach utgår tripper som tar turister med på resor till Fraser Island. Fraser är en fantastisk sandö som sägs bestå utav mer sand än hela Sahara. Det är helt otroligt att se regnskogen möta stranden och havet och det är helt klart värt ett besök. För de som inte gillar natur är festerna dessutom helt otroliga.

Utforska det stora Barriärrevet i Australien
Visserligen finns the Whitsunday Islands kvar på resan upp mot barriärrevet. Dock rekommenderar vi att ni antingen inte åker alls, eller bara tar er ut till världens tredje vackraste strand, nämligen ”Whitehaven Beach”. Det är en riktigt vacker strand som ni rekommenderas besöka. Sist, men absolut inte minst kommer det stora barriärrevet som har väldigt mycket att erbjuda. Se till att ha dykarcertifikat och om så inte är fallet, skaffa ett här. Det är en otrolig känsla att dyka i detta rev och man får möjlighet att se saker som inte finns någon annan stans på denna jord.

Regnskog och vattenfall i Cairns
Något som också finns att njuta av uppåt Cairns är dess högland som har massor att erbjuda. På höglandet får man otrolig utsikt över landskapet och det finns dessutom många exotiska saker att uppleva. Vid Josefine Falls har man möjlighet att åka vattenrutschkana i en naturligt tillverkad sådan. I Mila Mila Falls kan du bada i ett mycket vackert vattenfall och uppåt höglandet också se den sällsynta Platypusen som endast finns i Australien. Vår rekommendation, åk till underbara Australien!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *